De Lessen

Hoe wordt er les gegeven?

Mijn uitgangspunt is dat je het snelst en met het meeste plezier leert als het lesprogramma zoveel mogelijk aansluit bij jou muzikale smaak. We proberen – uiteraard waar mogelijk – zaken als houding, techniek zoveel mogelijk aan te leren door jou muzikale voorkeuren als leidraad te nemen.

Ik hecht veel belang aan kennis van muziektheorie. Die is uiteindelijk nodig om te begrijpen wat je waarom aan het spelen bent. Zo kun je uiteindelijk makkelijker zelf muziek op het gehoor uitzoeken, improviseren en eventueel zelf muziek gaan componeren. Ook theorie wordt zoveel mogelijk onderwezen aan de hand van voorbeelden uit jouw favoriete muziek. Ook noten leren lezen gaat een stuk sneller als je dat doet aan de hand van eigen favorieten. Waarbij ik niet wil zeggen dat noten leren lezen een centrale plaats in de lessen inneemt; ook van tabs, filmpjes op bv. YouTube worden gebruik gemaakt. En het ontwikkelen van je eigen muzikale gehoor, want dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Mensen die al eerder les gehad hebben of al gevorderd zijn en nieuwe stijlen willen verkennen, kan ik ook zeker helpen. Aan de hand van overeenkomsten tussen wat je al kent en kunt en de nieuwe, te verkennen stijl verover je stap voor stap muzikaal onbekend terrein.

Als je nog geen gitaar hebt, kan ik je helpen met het uitzoeken van het, binnen jouw budget, meest geschikte instrument. En dat geldt natuurlijk ook voor apparatuur als versterkers, effecten en zaken als snaren, plectrums en dergelijke.

Copyright © 2022 Gitaarschool Gelders Eiland Privacy Policy | Audioman by Catch Themes
Facebook
Instagram